Cărţi care merită să fie citite

Discutii of topic, fara legatura cu domeniul acestui forum.
Mircea
Moderator
Moderator
A apreciat de: 287 ori
A fost apreciat de: 222 ori

carageae scrie: Vin Dec 12, 2025 9:05 pm Jules Verne a fost un autor la fel de stufos ca Sadoveanu al nostru, greu de citit...
Am citit cred ca peste 80% din cartile lui. De fapt, a fost si motivul principal pentru care mi-am cumparat un Kindle.

Nu stiu de ce spuneti "greu de citit". Intradevar, nu toate sunt de actiune precum arhicunoscutele deja citite de majoritatea tineretului de varsta 50-60 de ani. Insa are un dar anume sa descrie peisajele, zici ca picteaza cu vorbe. Nu cred ca a calatorit cat sa descrie totul din experienta proprie, insa e fenomenal in maniera lui de a prezenta ambianta.

Am mai pus link-ul asta de carti gratuite in formate diferite. Mai toate sunt in franceza, si formate pentru toate gusturile (cu poze, fara, in culori sau a/n). Sunt gratuite si legale la descarcat.
Acesti utilizatori au apreciat autorul Mircea pentru postare:
carageae (Lun Dec 15, 2025 2:57 am)
Rating: 16.67%
carageae
Mod global
Mod global
A apreciat de: 106 ori
A fost apreciat de: 90 ori

Multumesc pentru link, e intuitiv, dar nu m-am gandit să caut....fiica-mea va fi incantata....studiaza franceza de anul ăsta.
Am spus că e greu de citit Jules Verne pentru cei ca mine, cărora nu le plac descrierile alea amănunţite....nici Sadoveanu nu mi-a plăcut, din acelaşi motiv, chiar dacă Aventurile şahului mi-a placut mult. Şi el a fost mason din cate stiu....dar a fost un om interesant, exista inregistrari audio cu el citind din Amintiri din copilărie de Creangă....
M-a impresionat totuşi felul în care l-a evocat criticul Constantin Ciopraga, poate vă amintiţi de el din şcoală....încă era profesor universitar la Iaşi când eram eu student şi am avut şansa să-l aud vorbind la un eveniment la care am participat împreună cu un coleg, pentru o pauză muzicală....rar mi-a fost dat să aud un om cu un discurs aşa impresionant...fără ăăă-uri sau citit de pe foi....
Scrie răspuns