TPA6139 este, in ciuda celor 20mW, destul de potent si nu suna diferit de fratele lui mai mare 6120. Insist pe tensiuni mici ca sa se preteze la aplicatii mobile. L-am facut ca sa am o iesire de casti la radioul cu Si4735. Este facut cat sa il atasez direct de panoul frontal al cutiei cu jack-ul de 6,35mm. D-aia n-are gauri de prindere.
Am facut si eu cablaje negre (nu maro) si este dificil sa le depanezi, chiar daca ai conceput tu cablajul. Ideal e sa aveti o lampa pe masa (luminand in sus) si sa iluminati prin cablaj, ca sa se vada traseele.
Amplificatoare de casti DIY - colectia personala
Moderator: carageae
- carageae
- Mod global

- A apreciat de: 106 ori
- A fost apreciat de: 90 ori
Chiar daca nu voi abandona domeniul diy, am incalcat un pic "religia" si mi-am comandat un Qudelix 5K, un dac si amplificator de casti usb si bluetooth. Vad ca se zice bine de el si motivul care m-a convins sa-l adaug la colectie, pe langa FiiO BTR 3K, e ca in aplicatia pe telefon are un equaliser parametric cu 10 benzi, configurabil in detaliu...exact asa ceva folosesc acum pt. auditia de pe desktop, prin foobar, cu pluginul MathAudio...Incredibil ce se poate face, si asta intr-o cutiuta putin mai mare ca o baterie de 9V!
- Mircea
- Moderator

- A apreciat de: 287 ori
- A fost apreciat de: 222 ori
Nu stiu ce versiune ati cumparat, probabil cea cu ES (banuiesc ca asta e DAC-ul din interior). Varianta (veche?) cu AK avea amplificatorul de casti cu OPA1622. La cel cu ES nu pare sa mai aiba un buffer la iesire, ci este direct din ES. Cu OPA aveati un zero in plus la THD+N insa nu prea mai conteza 3 sau 4 zerouri.
Sa il folositi sanatos!
Eu ma tot codesc la un streamer cu posibilitatea de internet, insa imi e greu sa ma conving ce model sa aleg.
Sa il folositi sanatos!
Eu ma tot codesc la un streamer cu posibilitatea de internet, insa imi e greu sa ma conving ce model sa aleg.
- SSB
- Membru

- A apreciat de: 2 ori
- A fost apreciat de: 6 ori
Lucrez acum, am inceput de acum aproape 1 an deja, la un update la DAC-ul meu.
Pastrez PCM1793 + CS8416 dar in mod SW de data aceasta, si am schimbat filtrul de reconstructie cu o varianta bricolata complet de mine, full diferentiala fara referire la gnd pina la iesire unde am si posibilitatea de iesire full diferentiala dar si conversia la singre-ended ce apoi trece pe la PGA2310 potentiometrul electronic si apoi la amplificatorul de casti cu TPA6120A2 pe care-l pastrez.
Noua varianta va avea si bluetooth (deja am ceva idei) dar mai nou mi s-a casunat sa integrez si streamer de internet. Ceva idei in directia caesata?
Pastrez PCM1793 + CS8416 dar in mod SW de data aceasta, si am schimbat filtrul de reconstructie cu o varianta bricolata complet de mine, full diferentiala fara referire la gnd pina la iesire unde am si posibilitatea de iesire full diferentiala dar si conversia la singre-ended ce apoi trece pe la PGA2310 potentiometrul electronic si apoi la amplificatorul de casti cu TPA6120A2 pe care-l pastrez.
Noua varianta va avea si bluetooth (deja am ceva idei) dar mai nou mi s-a casunat sa integrez si streamer de internet. Ceva idei in directia caesata?
- carageae
- Mod global

Da, este cel cu ESS, inca nu a ajuns, de pe 5 octombrie arata trackingul ca e ajuns in capitala...acolo vad ca şade bine...bine ca a putut ajunge in 7 zile din USA pana in Germania....
Daca ceva n-o sa-mi placa, aproape sigur nu va fi procentul de distorsiuni
Din cate stiu AKM a cam iesit de pe piata, dupa accidentul de la fabrica se pare ca nu si-au mai revenit, sau poate au ramas in urma cu cercetarea. Stiam si eu ca multi prefera sunetul AKM, dar poate nu mai e actuala comparatia, si cipurile ESS se pare ca au progresat mult. Pe mine ma intereseaza in primul rand partea de BT si de EQ parametric, de acolo se poate modela sunetul, asta conteaza mai mult decat niste distorsiuni care oricum sub 0.1% nu se mai pot decela.
- Mircea
- Moderator

Sa fiu sincer, la categoria idei in DIY streamer de internet... mi-am atins limita de incompetenta.SSB scrie: Mar Oct 10, 2023 2:50 pm Noua varianta va avea si bluetooth (deja am ceva idei) dar mai nou mi s-a casunat sa integrez si streamer de internet. Ceva idei in directia caesata?
Stiu ca nu toate aparatele disponibile pe piata sunt exact asa cum le-as fi vrut eu (componente, configuratie, calitate sursa de alimentare, diverse functii, etc.), dar uneori nici macar didactic nu merita efortul DIY.
Ma codesc la un streamer caci sunt putine care fac DAC/USB, steaming internet, BT, stocare interna, intrari analogice, samd. Imi e greu sa gasesc unul care sa le aiba pe toate (as renunta la unele cerinte, dar nu la toate). Se pare ca vitorul este BT+internet, pentru moment, cine stie ce vine dupa.
Pentru streamer de internet merg 100% cu o solutie comerciala.
- carageae
- Mod global

Am primit jucaria, functioneaza exceptional...va pun cateva poze ilustrative....de la scoala, cand l-am pus sa cante pe Beyerdynamic DT770, cu ele lucrez acolo, de pe telefonul personal, prin LDAC, si acasa pe Hifiman Edition XS de pe un LG mai vechi, care nu stie LDAC. Dar pe care il folosesc prin iesirea proprie, e destul de buna si aia, vorbim despre un V30+ quad dac, poate cel mai bun telefon de buget mediu cu dac dedicat pt. casti.
Desi are o gramada de preseturi interesante, se pare ca presetul pt. Hifiman Edition XS, desi pretinde ca e al lui Oratory, difera de ce am obtinut eu aplicand datele din tabel. E ok si ala, dar mai bine suna cel bibilit de mine, dupa datele din tabel, suna exact ca pe calculator, unde folosesc foobar si un plugin DSP, MathAudio.
Desi are o gramada de preseturi interesante, se pare ca presetul pt. Hifiman Edition XS, desi pretinde ca e al lui Oratory, difera de ce am obtinut eu aplicand datele din tabel. E ok si ala, dar mai bine suna cel bibilit de mine, dupa datele din tabel, suna exact ca pe calculator, unde folosesc foobar si un plugin DSP, MathAudio.
- Fişiere ataşate
-
- 387556117_903944507593798_5723449076719181028_n.jpg (70.05 KiB) Vizualizat de 1658 ori
-
- 387348283_678500400921083_7720520139023652555_n.jpg (141.22 KiB) Vizualizat de 1658 ori
-
- 387326913_1940559399658470_6816433678533646495_n.jpg (76.63 KiB) Vizualizat de 1658 ori
-
- 387323424_1530097757738539_3278680889372513269_n.jpg (95.81 KiB) Vizualizat de 1658 ori
-
- 368401057_1119269632379780_1403625146405688731_n.jpg (189.66 KiB) Vizualizat de 1658 ori
- Mircea
- Moderator

Pana la urma tot la DSP-uri ati ajuns
. Acum ceva ani voiati un egalizator analogic, etc. Nu e rau cu DSP-urile, avantajele sunt enorme fata de orice scula analogica din punct de vedere al posibilitatilor, va jucati cu o multime de chestii pe care greu le-ati fi reusit cu un circuit analogic.
Sunt curios cata vreme va va trebui pana sa gasiti o setare pe care nu o veti mai modifica. Ca nu cred ca o sa stati sa alegeti alta configuratie pentru orice tip de muzica (continut spectral), poate doar pentru liniarizarea castilor mai dificile.
Sunt curios cata vreme va va trebui pana sa gasiti o setare pe care nu o veti mai modifica. Ca nu cred ca o sa stati sa alegeti alta configuratie pentru orice tip de muzica (continut spectral), poate doar pentru liniarizarea castilor mai dificile.
- carageae
- Mod global

Pai nu am nimic impotriva DSP-urilor, ziceam ca in regim DIY prefer un eq parametric pt. ca nu am cunostintele si tehnologia de a-mi construi singur asa ceva.
Jucaria asta e fantastica, pe langa ca are o autonomie grozava - am ascultat aproape toata ziua muzica azi si mai am 30% din baterie - dar admite si doua intrari simultane prin BT, mai mult, pot sa folosesc telefonul pt. a comanda aplicatia in timp ce reda de pe cealalta conexiune BT, in cazul meu de pe PC.
Jucaria asta e fantastica, pe langa ca are o autonomie grozava - am ascultat aproape toata ziua muzica azi si mai am 30% din baterie - dar admite si doua intrari simultane prin BT, mai mult, pot sa folosesc telefonul pt. a comanda aplicatia in timp ce reda de pe cealalta conexiune BT, in cazul meu de pe PC.
- SSB
- Membru

- A apreciat de: 2 ori
- A fost apreciat de: 6 ori
Mircea scrie: Mie Oct 11, 2023 6:04 pmSa fiu sincer, la categoria idei in DIY streamer de internet... mi-am atins limita de incompetenta.SSB scrie: Mar Oct 10, 2023 2:50 pm Noua varianta va avea si bluetooth (deja am ceva idei) dar mai nou mi s-a casunat sa integrez si streamer de internet. Ceva idei in directia caesata?
Stiu ca nu toate aparatele disponibile pe piata sunt exact asa cum le-as fi vrut eu (componente, configuratie, calitate sursa de alimentare, diverse functii, etc.), dar uneori nici macar didactic nu merita efortul DIY.
Ma codesc la un streamer caci sunt putine care fac DAC/USB, steaming internet, BT, stocare interna, intrari analogice, samd. Imi e greu sa gasesc unul care sa le aiba pe toate (as renunta la unele cerinte, dar nu la toate). Se pare ca vitorul este BT+internet, pentru moment, cine stie ce vine dupa.
Pentru streamer de internet merg 100% cu o solutie comerciala.
Eu am gasit ceva dar nu stiu daca si cum as putea sa-l integrez in restul DAC-ului: https://www.arylic.com/products/up2stre ... iver-board