Asta e schema sondei mele. Am optat pentru capsule SOT23-5, si prin cutii aveam ADA4851-1 si LMH6723. Am folosit ADA4851-1 in aceasta sonda.

Cablajul e facut sa intre intr-o cutie Hammond 1591-A. Are sa aiba o decupatura pentru iesirea BNC si cateva gauri pentru cei 2 crocodili si alta gaura laterala pentru alimentare. Daca cineva imi poate sugera un conector (diametru 6-7mm maximum gaura posibila) cu 3 pini (sau 2 + ecran metalic) pentru alimentare as aprecia - multumesc.

Asta e cablajul gol, care - evident - are greseli de silkscreen (condensatoarele de decuplare de pe dos sunt notate pe fata, + de la alimentare este gresit indicat).

Daca cineva este interesat sa construiasca:
1. Cu ADA4851-1 are o liniaritate superioara la 0,1dB pana la 1MHz. Incerc sa construiesc alt prototip cu LMH6723 si ar trebui sa creasca banda cu un ordin de marime (daca interpretez bine foaia de catalog).
2. Din pacate, in capsula SOT23-5 nu exista variante care sa mearga la mai mult de +/-5V. In capsula SOIC8 exista opampuri mult mai bune (LM7171 de exemplu la +/-15V).
3. Am pus un semireglabil in loc de R38 de o valoare de 5k. Asta permite reglarea sondei intre 10x si 100x.
In cazul meu, cu retea de 120Vca, limitarea alimentarii la +/-5V imi permite sa folosesc lejer o sonda de 20x sau 50x. Pentru 230Vca este la limita a ce poate scoate la iesire opampul, deci se poate implementa 100x. Cu alimentare de +/-15V se poate obtine un raport mai bun.
4. Nu m-am hotarat daca fac un splitter cu un opamp ca sa alimentez intr-o baterie de 9V (sau o sursa externa de 10V).
5. Am omis sa fac capturi de ecran de osciloscop, o sa pun zilele astea, ca nu-mi place sa arunc doar o schema.
PS: Sa nu-mi reprosati fluxul de pe cablaj, nu l-am spalat inca, nu am terminat toate testele.